Ezt a pizzát a kedvencemmé nyilvánítom, egyszerűen fantasztikus íze van, és egyértelmű, hogy az alapra kent fűszervaj miatt. Ezen kívül pedig, jó kis feltétek vannak rajta, hát van amiért jó legyen :)
Hozzávalók:
- A tésztához: 50 dkg kenyérliszt, kb 3 dl víz, 2 kis tasak szárított élesztő (14 g), 3 evőkanál olaj, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szárított oregánó; a feltéthez: 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg friss kecskesajt, 10 dkg hajszálvékony füstölt sonka (pl serrano, prosciutto), 5 dkg spenót, 5 dkg vaj, 6 fürjtojás, 2 zöldhagyma, fél cukkini, 1-1 evőkanál apróra vágott kapor és majoránna.
Elkészítése:
- A tésztához valókból a szokásos módon rugalmas kenyértésztát készítünk, majd letakarva hagyjuk a duplájára kelni (legalább 1 óra).
- Ezután kinyútjuk, jó nagy tepsi méretűre, majd a tepsibe simítjuk.
- A vajat kikavarjuk az apróra vágott fűszerekkel, egy pici sóval, megkenjük vele a tészta felületét, és megszórjuk karikára vágott zöldhagymával.
- A spenótot megmosva, csíkokra vágva szórjuk rá, majd felkerül a darabokra tépkedett sonka, a zöldborsó, a morzsolt kecskesajt.
- Az így előkészített pizzát 15-20 percig kelni hagyjuk, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, és 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta széle, illetve a feltét a tejején pirulni kezd (kb 25 perc).
- A sütés utolsó 2-3 percében a vékonyra szeletelt (zöldséghámozóval) cukkinit is rápakoljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése