Nagyon egyszerű és nagyon finom édesség, mely ráadásul egészséges hozzávalókat tartalmaz, s még laktató is. Marcipán ízű, így kimondottan azoknak ajánlom, akik szeretik a marcipánt.
A kiindulópont az almás-mákos gubatortám volt, itt most mák helyett a szuperegészséges mandula, alma helyett pedig sok-sok barack került bele. A zabkorpát pedig, azon túl, hogy nagyon tápláló, azért raktam hozzá, hogy némiképp felszívja a gyümölcs nedvességét, és szépen lehessen szeletelni.
Saját készítésű zsemlét használtam, melyet előtte egy napig kint hagytam száradni, keményedni.
Hozzávalók:
- 50 dkg szikkadt, teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle
- 40 dkg sárgabarack
- 20 dkg őrölt mandula
- 20 dkg nyírfacukor
- 6,5 dl tej
- 10 dkg kókuszzsír (vagy pálmazsír)
- 5 dkg zabkorpa
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- fél teáskanál mandula aroma
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A szikkadt kenyeret kockára vágjuk, és az őrölt mandulával, meg a zabkorpával együtt egy nagyobb tába szórjuk.
- A tejet a cukorral, sóval, meg a kókuszzsírral összefőzzük, hozzáadjuk a citromhéjat, meg az aromát. A mandulás kenyérre öntjük, alaposan összeforgatjuk, majd belekavarjuk a kockára vágott barackot is.
- Közepes méretű tepsibe borítjuk, egyenletesen eloszlatjuk, és 180 fokos sütőben, 15 percig sütjük.
- Miután langyosra hűlt, négyzet alakúra szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése