Egy kis vasárnap délutáni uzsonna, vagy hétfői tízórai a gyermekeimnek. Meg egyébként is anyák napja volt, így mindenképp szerettem volna nekik egy kis édességet abból, ami éppen kéznél volt. Nagyon szerették, éppen csak meg tudtam menteni másnapra tízóraira :)
Tápláló, kíméletes sütemény, mindenki nyugodt szívvel fogyaszthatja, nem kell azon aggódnom, hogy egészségtelen édességeket tömnek magunkba a gyerekek.
Nagyon finom, viszont szép nem lett, mert elég idétlenül jött ki a "hiperszuper" szilikon formámból. Nem, nem szeretem ezt a kuglófformát. Másodszor sem.
Hozzávalók:
- 15 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 10 dkg liszt
- 18 dkg nádcukor
- 12 dkg olvasztott kókuszzsír
- 20 dkg meggy
- 2 közepes alma (héjastól)
- 3 púpozott evőkanál tejföl
- 2 evőkanál tej
- 1 tojás
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
- csipetnyi só
Elkészítése:
- Egy nagy tálban összekavarjuk a kétféle lisztet a cukorral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával, meg a fahéjjal.
- Az olvasztott kókuszzsírt kikavarjuk a villával felvert tojással, a tejföllel, a megmosott, lereszelt almával, meg a vaníliával, majd a lisztes keverékhez adjuk.
- Alaposan összekavarunk mindent, közben hozzáadjuk a magozott meggyet, meg egy kevés tejet, ha szükséges (helyette mehet tejföl is).
- Kuglófformába, kalácsformába, vagy muffin formába adagoljuk a masszát, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (egy fogpiszkálót beleszúrunk, ha nem ragad rá tészta, akkor megsült).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése