2014. május 13., kedd

Narancsos grízpuding pörkölt mogyoróval


A gyerekek kedvence, a teljbegríz, kissé felturbózva :) Rengeteg változatban lehet készíteni, ez a narancsos isteni, úgyhogy hamar el is fogyott.

Hozzávalók( 4-6 személyre):

  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg búzadara (gríz)
  • 3 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • nagy csipet só
  • a tetejére: 6 dkg sótlan mogyoró, 8 evőkanál szeder- vagy áfonyalekvár

Elkészítése:

  • Durvára törjük a mogyorót, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk.
  • A tejet összekavarjuk a vajjal, a cukorral, a narancs lereszelt héjával, a vaníliával, illetve pici sóval, majd forralni tesszük.
  • Amikor a tej felforrt, beleöntjük a darát, és lassú tüzön, kavargatva, keményre főzzük.
  • Levesszük a tűzről, és belekavarjuk a tojássárgáját, illetve a narancs kicsavart levét, ezután pedig a tojásfehérjét kemény habbá verve.
  • A pudingot poharakba adagoljuk, a tetejére pedig lekvárt, pörkölt mogyorót szórunk.

Nincsenek megjegyzések: