Finom, mediterrán jellegű étel. Különleges az ízesítése, a mentás joghurt tökéletes kiegészítője ennek az ételnek. Friss, üde, laktató étel. Készülhet fehér rizzsel is, de kár lenne elrontani a minőségét, a barnarizs sokkal egészségesebb.
Hozzávalók:
- 50 dkg kolbász (paprikás)
- 30 dkg padlizsán
- 20 dkg paradicsom (lehet konzerv is)
- 25 dkg (barna)rizs
- 25 dkg sűrű, görög joghurt
- 4 dkg pisztácia
- 1 hagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 12 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál friss menta
- 2 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A rizset kb három-négyszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük (kb 45-60 perc).
- Alaposan megmossuk a padlizsánt, és kb 3 cm-es nagyásgú kockára vágjuk.
- Egy serpenyőben 10 evőkanál olajat hevítünk, beledobjuk a padlizsánt, és néha megkavargtava, szép pirosra sütjük. Sózzuk és borsozzuk. Kiszedjük, és konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a fölösleges olajat.
- A kolbászból kinyomjuk a húst.
- A maradék 2 evőkanál olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, meg fokhagymát, megszórjuk fahéjjal, paprikával. Hozzáadjuk a kolbászhúst, és kissé megpirítjuk. Ezután a darabokra vágott paradicsomot is hozzáadjuk, és addig pároljuk, amíg kissé összeesik. Ekkor belekavarjuk a főtt rizset, és ízesítjük citromlével, sóval, borssal.
- Tálaláskor a rizsre szórjuk a sült padlizsánt, megszórjuk durvára tört pisztáciával, illetve mentával ízesített joghurtot kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése