Egy kis édesség, a madártejhez hasonló, ízében legalábbis, mert állagra sűrű, sodó jellegű. Nyírfacukorral édesítve egészséges, és nem hízlal, az eper pedig üdévé varázsolja ezt a desszertet.
A gyerekek imádják!
Hozzávalók:
- 500 g eper
- 280 g nyírfacukor
- 300 ml zsírszegény tej
- 100 ml zsírszegény főzőtejszín
- 5 tojás
- 1 teáskanál vanília aroma
- csipetnyi só
Elkészítése:
- A tojások sárgáját 80 g cukorral kikavarjuk, felöntjük tejjel, és tejszínnel, majd főni tesszük.
- Hozzáadjuk a vaníliát, és állandóan kavargatva, lassú tüzön addig melegítjük, amíg enyhén besűrűsödik. Ha felforraljuk, a tojás összecsomósodik!
- Rögtön levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.
- A tojásfehéjéből egy csipet sóval habot verünk, majd lassan hozzáadagolunk 10 dkg cukrot, és kemény habbá verjük.
- Egy 2 liter vizet forralunk 10 dkg cukorral. Amikor felforrt, a lángot takarékra vesszük, két evőkanál segítségével a habból galuskákat formázunk, a vízbe csúsztatjuk, majd 3-4 percig pároljuk. Ezután szűrőkanállal egy tálra szedjük.
- Az epret megmossuk, megpucoljuk, és 10 dkg cukorral pürésítjük.
- Tálalás: a krémből öntünk egy tálra, rákanalazunk kevés eperpürét, és ráhelyezünk néhány habgaluskát.
1 megjegyzés:
Fincsi lehet!
Megjegyzés küldése