2014. május 28., szerda

Fűszeres sült édesburgonya


Egy végtelenül egyszerű, ám nagyon finom, és tápláló étel. Kerti fűszerekkel készült, s más nem is szükséges hozzá, a tetejére még egy kis túró, és egyszerűen mennyei.

Hozzávalók:

  • 50 dkg édesburgonya
  • 20 dkg juhtúró
  • 3 evőkanál petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál snidling (metélőhagyma)
  • 2 evőkanál majoránna
  • fél citrom leve
  • 2-3 evőkanál kókuszolaj (vagy olívaolaj)
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, és kisebb kockára vágva egy sütésálló tálba szórjuk.
  • A fűszereket megmossuk, apróra vágjuk, majd rászórjuk, és a kókuszzsírral együtt alaposan összekavarjuk. 
  • Enyhén sózzuk és borsozzuk, a tetejét pedig megszórjuk túróval. Alufóliával letakarva, 200 fokos sütőben kb 25 percig sütjük, majd további 15 percig fólia nélkül.

Nincsenek megjegyzések: