2014. április 1., kedd

Sajtos Hot Dog sörös hagymakarikával, balzsamecetes uborkával



Egy újabb Hot Dog variáció :) Érdekes, izgalmas ez is, nagyon finom, laktató, megéri kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 4 mini sajtos bagett
  • 4 debreceni kolbász
  • 150 g sajt
  • olívaolaj a sütéshez
  • kevés vaj a kenéshez
A sült hagymakarikához:
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 185 ml sör
  • 85 g liszt
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • bő olaj a sütéshez
A balzsamecetes uborkához:
  • 1 kígyóuborka
  • 70 ml balzsamecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál tengeri só

Elkészítése:

  • Az uborkát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a sóval egy tálikóban összekavarjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd hozzákavarjuk a cukrot, meg a balzsamecetet, és 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
  • Kb fél órával előtte elkészítjük a sült hagymát: a hagymát meghámozzuk, és 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálban összekavarjuk a sütőport a liszttel, megsózzuk, a közepébe egy kisebb mélyedést készítünk. Lassan beleöntjük a sört, és kézzel összedolgozzuk. 15 percig állni hagyjuk.
  • Egy mélyebb edényben olajat forrósítunk. Fontos, hogy nagyon forró legyen! A hagymakarikákat megmártjuk a tésztában, majd szép pirosra sütjük az olajban (2-3 perc). Ízlés szerint megsózzuk, konyhai papírtörlőre kiszedjük.
  • A kolbászokat az olívaolajon egy serpenyőben megsütjük.
  • Félbevágjuk a bagetteket, és enyhén megpirítjuk a szeletek egy-egy oldalát. Egyik felére vékony sajtszeleteket helyezünk, és egy picit visszatesszük pirulni, hogy a sajt szépen ráolvadjon. A másik felét vékonyan megkenjük vajjal.
  • A sajtos szeletekre helyezünk egy-egy kolbászt, rápakolunk egy kevés uborkasalátát, majd beborítjuk a vajas szeletekkel. Mellé kínáljuk a sült hagymát.

Nincsenek megjegyzések: