Egy újabb Hot Dog variáció :) Érdekes, izgalmas ez is, nagyon finom, laktató, megéri kipróbálni!
Hozzávalók:
- 4 mini sajtos bagett
- 4 debreceni kolbász
- 150 g sajt
- olívaolaj a sütéshez
- kevés vaj a kenéshez
A sült hagymakarikához:
- 1 nagy vöröshagyma
- 185 ml sör
- 85 g liszt
- 1/4 teáskanál sütőpor
- só
- bő olaj a sütéshez
A balzsamecetes uborkához:
- 1 kígyóuborka
- 70 ml balzsamecet
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál tengeri só
Elkészítése:
- Az uborkát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és a sóval egy tálikóban összekavarjuk. 10 percig állni hagyjuk, majd hozzákavarjuk a cukrot, meg a balzsamecetet, és 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- Kb fél órával előtte elkészítjük a sült hagymát: a hagymát meghámozzuk, és 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálban összekavarjuk a sütőport a liszttel, megsózzuk, a közepébe egy kisebb mélyedést készítünk. Lassan beleöntjük a sört, és kézzel összedolgozzuk. 15 percig állni hagyjuk.
- Egy mélyebb edényben olajat forrósítunk. Fontos, hogy nagyon forró legyen! A hagymakarikákat megmártjuk a tésztában, majd szép pirosra sütjük az olajban (2-3 perc). Ízlés szerint megsózzuk, konyhai papírtörlőre kiszedjük.
- A kolbászokat az olívaolajon egy serpenyőben megsütjük.
- Félbevágjuk a bagetteket, és enyhén megpirítjuk a szeletek egy-egy oldalát. Egyik felére vékony sajtszeleteket helyezünk, és egy picit visszatesszük pirulni, hogy a sajt szépen ráolvadjon. A másik felét vékonyan megkenjük vajjal.
- A sajtos szeletekre helyezünk egy-egy kolbászt, rápakolunk egy kevés uborkasalátát, majd beborítjuk a vajas szeletekkel. Mellé kínáljuk a sült hagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése