Az utolsó hot dog variáció, nagyon kiadós, finom, fűszeres. Aki diétáztik, vagy figyel az alakjára, az most ide se figyeljen :))
Hozzávalók:
- 1 magos vekni
- 4 virsli
- 8 szelet baconszalonna
- 2 tojás
- 1 evőkanál olívaolaj
- néhány salátalevél
A kapros krumplisalátához:
- 50 dkg újkrumpli
- fél fej lilahagyma
- 2 evőkanál savanyú uborka
- 1,5 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál dijoni mustár (magos)
- 1 evőkanál friss kapor
- 2 teáskanál fehér balzsamecet
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A krumplit héjában enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
- Apróra vágjuk a hagymát, az ubrokát, meg a kaprot.
- Egy kis tálikóban összekavarjuk az olajat a balzsamecettel, a mustárral, illetve picit megsózzuk, és borsozzuk.
- Darabokra vágjuk a főtt krumplit, egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a hagymát, az ubrokát, a kaprot, és a mustáros öntettel együtt összekavarjuk.
- A virsliket két-két szelet szalonnába tekerjük, majd egy serpenyőben, olívaolajon szép pirosra sütjük.
- A magos veknit négy részre vágjuk, hosszában kettévágjuk, majd a sült virslivel, kevés salátával, és a kapros krumplisalátával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése