Szeretem az ilyen gyorsan, egyszerűen elkészíthető, harmónikus fűszerezésű ételeket. Ez egy keleties beütésű, laktató és egészséges fogás, rohanós hétköznapokra is garantáltan megállja a helyét.
Igazán ínycsiklandó!
Hozzávalók:
- 500 g őrölt sertéscomb (vagy lapocka)
- 250 g teljes kiörlésű spagetti
- 2 zöldhagyma
- 2 nagy marék jégsaláta
- 50 g sós, héjatlan mogyoró
- 3 evőkanál friss, reszelt gyömbér
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál citromlé
- kb 20-30 dkg kókuszzsír (süthetjük olívaolajban is)
- 2 cikk fokhagyma
- 2-3 evőkanál mogyoróolaj (vagy extra szűz olívaolaj)
- kevés csilipehely
- tengeri só
Elkészítése:
- A spegettit sós vízben néhány perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.
- Fólia alatt, húsklopfolóval durvára aprítjuk a mogyorót.
- Lereszeljük a hámozott gyömbért, meg a fokhagymát, a felét az őrölt húshoz adjuk, és a zsemlemorzsával, meg egy kevés sóval együtt összegyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formázunk a masszából.
- Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszzsírt, és szép aranybarnára sütjük a húsgolyókat.
- Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékba tesszük a spagettit a maradék gyömbérrel, meg a fokhagymával. Kb 5 percig pirítjuk, a végén pedig visszatesszük a húsgolyókat, hozzáadjuk a szójaszószt, a citromlevet, kevés csilit, a karikára vágott zöldhagymát, és a csíkokra vágott salátát. Összepirítjuk, ha szükséges, picit megsózzuk (a szójaszósz már eleve sós!).
- Tálaláskor megszórjuk mogyoróval, illetve meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal.
Tipp: Szórjuk meg friss korianderrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése