Hétköznapokon, munkából hazaérve, mindig jól jön egy-két gyorsan elkészíthető finom, és egészséges étel. Laktató, ezért ebédnek is megfelel, de fogyaszthatjuk reggelire, vacsorára is.
Nagyon finom!
Hozzávalók (4 személyre):
- 80 dkg érett paradicsom
- 40 dkg minimozarella golyó
- 1 fej hagyma
- 1-2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 1 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
- 2-3 teáskanál balzsamecet
- 1 csapott teáskanál nyírfacukor (vagy nádcukor)
- ízlés szerint szárított csili
- tengeri só, őrölt fekete bors
Elkészítése:
- Az apróra vágott hagymát az olajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott paradicsomot, majd addig pároljuk, amíg a paradicsom levet enged.
- Belereszeljük a fokhagymát, majd ízesítjük sóval, cukorral, balzsamecettel, oregánóval, és bazsalikommal, illetve ízlés szerint egy kevés csilivel.
- Négy szufléformába egyenletesen eloszlatjuk a fűszeres paradicsomot, mindenik közepébe két-két mozarella golyót nyomunk.
- A tetejét megszórjuk őrölt borssal, majd a formákat tepsibe helyezzük. Forró vízzel felöntjük addig, hogy a fotmákat félig lepje le, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tetején a sajt megolvad (kb 20 perc).
- Teljes kiörlésű pirítóssal fogyasztjuk.
Tipp: Tökéletesen megfelel mártásnak, bármilyen tésztaféléhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése