2014. április 12., szombat

A verhetetlen harapnivaló: zöldborsos camembert sajt, füstölt lazac, balzsamecetes eper és bazsalikom - teljes kiörlésű pirítóson


Azt hiszem a címmel már mindent elmondtam nagyjából, csak még az isteni, mennyei, mesés, eszméletlen, szemet gyönyörködtető jelzők maradtak ki :)
Imádom, nem tudok betelni vele!

Hozzávalók:

  • 1 teljes kiörlésű bagett
  • 10 dkg zöldborsos camembert sajt
  • 10 dkg füstölt lazac
  • 10 dkg eper
  • 1 teáskanál nádcukor (mézet akartam, de nem volt itthon)
  • 1 teáskanál sötét balzsamecet
  • néhány friss bazsalikomlevél
  • csipetnyi só
  • őrölt fekete bors
  • kevés extra szűz olívaolaj

Elkészítése:

  • Az epret megmossuk, szeletekre vágjuk, és egy tálikóba tesszük. Összekavarjuk nádcukorral, balzsamecettel, meg egy csipetnyi sóval, és félretesszük.
  • A bagettet kétfele vágjuk, egyik oldalát száraz serpenyőben megpirítjuk.
  • Ezután meglocsoljuk olajjal, megszórjuk őrölt borssal. Kirakjuk sajtszeletekkel, lazac darabokkal, balzsamecetes eperrel, és bazsalikommal.
  • A maradék öntettel meglocsoljuk, és még egy kevés őrölt borssal megszórjuk.
Tipp: Dióval még finomabb.

3 megjegyzés:

sedith írta...

Ti aztán tudtok élni! :) Nem is irigyellek! :P :)

Edó írta...

Há nem? :P Élni tudni kell :))

sedith írta...

:D :P