2014. április 28., hétfő

Ananász-dió öntet (csirkéhez, salátákhoz)



Egy igazán finom, különleges öntet, a jó idő beálltával máris magunkkal vihetjük grillezni, piknikezni. Mi sült csirkével fogyasztottuk, hát, irtóra feldobta a húst! :)

Hozzávalók:

  • 25 dkg ananász (lehet konzerv is)
  • 2 zöldhagyma
  • 70 ml dióolaj
  • 1 piros csilipaprika (vagy csilipehely)
  • 3 evőkanál zöldcitromlé (vagy citromlé)
  • 1 teáskanál kurkuma
  • csipetnyi tengeri só

Elkészítése:

  • Az ananászt apróra vágjuk (ha konzerv, akkor leszűrjük előbb), a zöldhagymát vékony karikára. A paprika magjait, ereit kivágjuk, és apróra vágjuk.
  • Ezután egy tálikóban mindent alaposan összekavarunk.
  • Sült- vagy grillezett csirkéhez, zöldség- vagy gyümölcs-zöldség salátákhoz passzol.

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nagyon szeretem az ilyen különleges, pikáns önteteket salátákhoz!