Egy igazán finom, különleges öntet, a jó idő beálltával máris magunkkal vihetjük grillezni, piknikezni. Mi sült csirkével fogyasztottuk, hát, irtóra feldobta a húst! :)
Hozzávalók:
- 25 dkg ananász (lehet konzerv is)
- 2 zöldhagyma
- 70 ml dióolaj
- 1 piros csilipaprika (vagy csilipehely)
- 3 evőkanál zöldcitromlé (vagy citromlé)
- 1 teáskanál kurkuma
- csipetnyi tengeri só
Elkészítése:
- Az ananászt apróra vágjuk (ha konzerv, akkor leszűrjük előbb), a zöldhagymát vékony karikára. A paprika magjait, ereit kivágjuk, és apróra vágjuk.
- Ezután egy tálikóban mindent alaposan összekavarunk.
- Sült- vagy grillezett csirkéhez, zöldség- vagy gyümölcs-zöldség salátákhoz passzol.
1 megjegyzés:
Nagyon szeretem az ilyen különleges, pikáns önteteket salátákhoz!
Megjegyzés küldése