Az a helyzet ezzel a csipsszel, hogy naaagyon finom. A gyerekek nem győzték falni, szerintük sokkal jobb, mint a bolti. Két gond van vele: az egyik, hogy bő olajban sült, a másik pedig, hogy az egész lakás megtelt drasztikus olajszaggal. Utálom, de most éppen nem volt kéznél a kókuszzsír. Igaz, olaj se sok.. így aztán csupán néhány darabot ettem belőle, pedig abbahagyhatatlan.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 1 evőkanál olaj + a sütéshez
- fél teáaskanál só
- A mártogatóshoz:
- 1 kis doboz hámozott paradicsomkonzerv
- 1 piros színű csípős paprika
- 1 kis fej hagyma
- oregánó és bazsalikom
- kevés olaj
- só, bors
Elkészítése:
- A liszteket elkeverjük az olajjal és a sóval, majd annyi langyos vízzel gyúrjuk össze, hogy egy nyújtható tésztát kapjunk.A masszából diónyi nagyságú darabokat kör alakúra nyújtunk, és száraz serpenyőben megsütjük, oldalanként 1 perc alatt.Ezután cikkekre vágjuk, és néhány másodperc alatt bő, forró olajaban pirosra sütjük.Szalvétával bélelt tálba szedjük ki, hogy a fölösleges olajat felszívja.A mártogatóshoz a hagymát apróra vágva az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a fűszerekkel együtt összeforraljuk.Ízlés szerint adagoljunk hozzá apróra vágott csípőspaprikát, de a gyerekek adagjához nem tegyünk.Kis tálkában tálaljuk, a csipszet pedig ezzel mártogatjuk.Tippek: A csipszeket süssük kókuszzsírban, hogy jóval egészségesebb, kalóriaszegényebb legyen.Ha van otthon házilag készített paradicsomszósz, vagy ketchup, akkor csak ízesítsük tetszés szerint, és kész a mártogatós.Ezzel a sajtmártással is nagyon finom!
1 megjegyzés:
Kifogom próbálni nagyon finom lehet! Akármilyen szószhoz jó lesz majd.
Megjegyzés küldése