A kókusztejet nagyon szeretem ételekben felhasználni, különösen jól megy csirkés, zöldséges ételekhez. Ez egy különösen finom, gazdag leves, és könnyű elképszíteni, ezért mindenkinek ajánlom.
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg csirkemell
- 20 dkg vörös lencse
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg cukorborsó (esetleg zölborsó)
- 1 hagyma
- 4 dl kókusztej
- 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1-2 teáskanál currypor
- 1 evőkanál vaj
- só
Elkészítése:
- A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a ferdén karikára vágott sárgarépát.
- Hozzáadjuk a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, majd curryvel megszórjuk, és a megmosott lencsét is beleszórjuk. Felöntjük kókusztejjel, illetve 1 liter ételízesítős vízzel, és kb 15 percig főzzük, amíg a lencse megfő.
- A főzés vége előtt 1 perccel beledobjuk a ferdén kettévágott cukorborsót, és ízesítjük sóval, citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése