2016. február 24., szerda

Kókuszos csirkeleves lencsével

A kókusztejet nagyon szeretem ételekben felhasználni, különösen jól megy csirkés, zöldséges ételekhez. Ez egy különösen finom, gazdag leves, és könnyű elképszíteni, ezért mindenkinek ajánlom.

Hozzávalók 4 személyre: 
  • 25 dkg csirkemell 
  • 20 dkg vörös lencse
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukorborsó (esetleg zölborsó) 
  • 1 hagyma
  • 4 dl kókusztej
  • 3 evőkanál citromlé 
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1-2 teáskanál currypor
  • 1 evőkanál vaj


 Elkészítése: 
  • A vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, és a ferdén karikára vágott sárgarépát. 
  • Hozzáadjuk a kockára vágott húst, fehéredésig pirítjuk, majd curryvel megszórjuk, és a megmosott lencsét is beleszórjuk. Felöntjük kókusztejjel, illetve 1 liter ételízesítős vízzel, és kb 15 percig főzzük, amíg a lencse megfő. 
  • A főzés vége előtt 1 perccel beledobjuk a ferdén kettévágott cukorborsót, és ízesítjük sóval, citromlével, apróra vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: