2016. február 4., csütörtök

Pasta al limone (citromos, mentás, articsókás, újhagymás tészta)



Nagyon üde, frissítő fogás, friss ízeiben már a tavaszra emlékeztet :)

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű tészta (pl spagetti)
  • 28 dkg articsóka (üvegben eltett)
  • 20 dkg mozarella
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 citrom
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1,5 marék mentalevél
  • 1,5 marék petrezselyemzöld
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl víz
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszárjük.
  • Serpenyőben olajat forrósítunk, és megpirítjuk rajta az újhagyma fehér részét karikára vágva, illetve az apróra vágott fokhagymát.
  • Hozzáadunk 4 evőkanál citromlevet, meg a vizet az ételízesítővel, és felforraljuk. Beleszórjuk az újhagyma zöld részét, kb 4 cm-es darabokra vágva, a fél citrom reszelt héját, illetve a lecsöpögtetett articsókát.
  • A mozarellát darabokra tépkedjük, majd összevegyítjük az apróra vágott zöldfűszerekkel.
  • Összekavarjuk a tésztát a citromos mártással, sóval, borssal ízesítjük, és fűszeres mozarella darabokkal megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: