Nagyon üde, frissítő fogás, friss ízeiben már a tavaszra emlékeztet :)
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű tészta (pl spagetti)
- 28 dkg articsóka (üvegben eltett)
- 20 dkg mozarella
- 1 csokor újhagyma
- 1 citrom
- 2 cikk fokhagyma
- 1,5 marék mentalevél
- 1,5 marék petrezselyemzöld
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 dl víz
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszárjük.
- Serpenyőben olajat forrósítunk, és megpirítjuk rajta az újhagyma fehér részét karikára vágva, illetve az apróra vágott fokhagymát.
- Hozzáadunk 4 evőkanál citromlevet, meg a vizet az ételízesítővel, és felforraljuk. Beleszórjuk az újhagyma zöld részét, kb 4 cm-es darabokra vágva, a fél citrom reszelt héját, illetve a lecsöpögtetett articsókát.
- A mozarellát darabokra tépkedjük, majd összevegyítjük az apróra vágott zöldfűszerekkel.
- Összekavarjuk a tésztát a citromos mártással, sóval, borssal ízesítjük, és fűszeres mozarella darabokkal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése