Nagyon ízletes, vitaminban gazdag, gyorsan elkészíthető tésztasaláta. Nálunk azilyesmi jöhet bármikor :)
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiőrlésű tészta
- 10 dk fekete olívabogyó
- 5 dkg tökmag
- 4 piros színű paprika
- 2 zöld paprika
- zöld- és piros saláta
- só
A dresszinghez:
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
- 1 marék petrezselyemzöld
- 3 szardella filé
- 1 cikk fokhagyma
- 7 evők olívaolaj
- 3 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál balzsamecet
- csipetnyi cukor
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A kétféle paprikát megmossuk, csumáját kiszedjük, mindneiket négyfelé vágjuk, és alufóliával bélelet tepsire sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a felületén fekete pöttyök jelennek meg. Egy edénybe tesszük, lefedjük, és hagyjuk a gőzben puhulni.
- A tésztát enyhén sós vízben kifőzzk, majd leszűrjük. Száraz serpenyőben megpirítjuk a tökmagot, és hűlni hagyjuk.
- A dresszinghez valókat botmixerrel összeturmixoljuk, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük.
- Lehámozzuk a paprika héját, csíkokra szeljük.
- Összekavarjuk a kifőtt tésztát sült paprikával, olívabogyóval, darabokra tépkedett salátával, illetve a parmezános öntettel.
- Száraz serpenyőben pirított ökmaggal megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése