A bruschetta, főleg a klasszikus, paradicsomos változat gyakori reggeli nálunk, mert a kedvencünk. Ez lényegében szintén a klasszikus változat, annyi különbséggel, hogy pirítós helyett pirított kenyérkockával, illetve ínyenc garnéla nyárssal fogyasztottuk. A bazsalikomhab mintegy megkoronázása az egésznek. Remek választás volt!
Hozzávalók:
- 1 bagett (teljes kiőrlésű)
- 3 paradicsom
- 3 cikk fokhagyma
- 1 csokor bazsalikomlevél
- 12 közepes garnélarák
- 8 szelet bacon
- 2 dl cukor nélküli habtejszín
- citromlé
- olívaolaj
- vaj
- só, bors
Elkészítése:
- A bagettet kockára vágjuk, majd serpenyőben, egy kevés vaj-olaj keveréken megpirítjuk. Sóval, borssal megszórjuk.
- Apró kockára vágjuk a paradicsomot, és egy tálikóban összekavarjuk apróra vágott fokhagymával, némi apróra vágott bazsalikommal (kb 1 evőkanálnyival), és 1-2 evőkanálnyi olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük.
- A garnélát, illetve a felcsavart szalonnaszeleteket nyársakra húzzuk, felváltva. Sózzuk, borsozzuk, és vaj-olaj keveréken minden oldalát megpirítjuk.
- Lazán felverjük a tejszínt (nem túl kemény habbá), és beleforgatjuk a maradék apróra vágott bazsalikomot.
- Tálalás: paradicsom saláta, a tetején kenyérkocka darabok, majd nyársak, végül pedig egy kevés bazsalikomos hab.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése