2016. február 11., csütörtök

Pradicsomos bruschetta garnéla nyárssal



A bruschetta, főleg a klasszikus, paradicsomos változat gyakori reggeli nálunk, mert a kedvencünk. Ez lényegében szintén a klasszikus változat, annyi különbséggel, hogy pirítós helyett pirított kenyérkockával, illetve ínyenc garnéla nyárssal fogyasztottuk. A bazsalikomhab mintegy megkoronázása az egésznek. Remek választás volt!

Hozzávalók:

  • 1 bagett (teljes kiőrlésű)
  • 3 paradicsom
  • 3 cikk fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikomlevél
  • 12 közepes garnélarák
  • 8 szelet bacon 
  • 2 dl cukor nélküli habtejszín
  • citromlé
  • olívaolaj
  • vaj
  • só, bors
Elkészítése:

  • A bagettet kockára vágjuk, majd serpenyőben, egy kevés vaj-olaj keveréken megpirítjuk. Sóval, borssal megszórjuk.
  • Apró kockára vágjuk a paradicsomot, és egy tálikóban összekavarjuk apróra vágott fokhagymával, némi apróra vágott bazsalikommal (kb 1 evőkanálnyival), és 1-2 evőkanálnyi olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük.
  • A garnélát, illetve a felcsavart szalonnaszeleteket nyársakra húzzuk, felváltva. Sózzuk, borsozzuk, és vaj-olaj keveréken minden oldalát megpirítjuk.
  • Lazán felverjük a tejszínt (nem túl kemény habbá), és beleforgatjuk a maradék apróra vágott bazsalikomot.
  • Tálalás: paradicsom saláta, a tetején kenyérkocka darabok, majd nyársak, végül pedig egy kevés bazsalikomos hab.

Nincsenek megjegyzések: