2016. február 20., szombat

Krumplis-spenótos rétes zöldfűszeres joghurttal


Egy tavaszias, sós rétes. Mert nagyon várjuk a tavaszt! :)

Hozzávalók:

  • 1 fagyasztott leveles tészta (40 dkg)
  • 30 dkg krumpli
  • 20 dkg spenót
  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál currypor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • só, őrölt bors
A fűszeres joghurthoz:
  • 25 dkg joghurt
  • 1-1 kisebb csokor zöldpetrezselyem és kapor
  • kevés olívaolaj
  • só, bors
Elkésztése:

  • Szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni a leveles tésztát.
  • A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kb 1 cm-es kockára vágjuk. Enyhén sós vízben 10 perc alatt megfőzzük (ne legyen túlságosan puha, mert a sütőben is készülnie kell). Amikor megfőtt, leszűrjük.
  • Közben megmossuk a spenótot, darabokra tépkedjük.
  • Egy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk az apróra vágot hagymát, majd hozzáadjuk a curryport, 2 evőkanál szezámmagot, és együtt pirítjuk, amíg illatozni kezd.
  • Hozzáadjuk a spenótot, összeforgatjuk, és 3-4 evőkanál vízzel felforraljuk. Ezután a főtt krumplit belekavarjuk.
  • A leveles tésztát kitekerjük, a tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta úgy, hogy a tészta széleit üresen hagyjuk.
  • Összekavarjuk a tojássárgáját tejjel, megkenjük a tészta széleit, és felcsavarjuk. A tetejét szintén lekenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, és 220 fokos sütőben, kb 20 perc alatt pirosra sütjük.
  • A joghurtot kikavarjuk apróra vágott fűszerekkel, sóval, borssal. A tetejére kevés olajat locsolunk, és a rétes mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: