2015. március 7., szombat

Sült paprikás grillcsirke


A szép pirosra sült grillcsirke ideális hétvégi ebéd, mivel kevés munkával igen kiadós ételt készíthetünk. Fűszerezni, majd megsütni, aztán friss salátát mellé, a visszamaradt léből pedig isteni mártás készíthetünk. Így egy kalap alatt kész a hús, a köret, meg a szósz. Most paprikásra vettem a figurát. A sült paprika remek a csirkéhez, de ennél még jobb a sült paprika ízű mártás :)

Hozzávalók: 
  • 1 konyhakész grillcsirke
  • 2-2 sárga- és narancssárga paprika 
  • 2,5 dl csirke alaplé 
  • 1,5 dl száraz fehérbor 
  • 1,5 dl zsírszegény tejföl 
  • 1 citrom 
  • 2 fej fokhagyma 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 2 evőkanál morzsolt kakukkfű 
  • 6 kakukkfű ág 
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • tengeri só



Elkészítése:  

  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
  • Egy tálikóban összekavarjuk a fűszerpaprikát, a morzsolt kakukkfüet, és 2 teáskanál tengeri sót. 
  • Megmossuk a csirkét, bedörzsöljük a fűszerkeverék felével, a belsejébe pedig a megmosott, négybe vágott citromot, meg a kakukkfű ágakat tesszük. 
  • Megmossuk, és cikkekre vágjuk a kétszínű paprikát, majd egy hőálló tálba szórjuk a félbevágott fokhagymafejekkel együtt, borral meglocsoljuk. A csirkét ráültetjük, meglocsoljuk olajjal, és kb 60 percen át sütjük. 
  • Amikor szép pirosra sült, a húst a  tálból kiszedjük, a zöldségekkel együtt, és alufóliával letakarjuk. 
  • A visszamaradt pecsenyelevet egy edénybe öntjük a csirkealaplével együtt, hozzáadjuk a héjából kinyomkodott fokhagymacikkeket, a maradék fűszerkeveréket, és villával szétnyomkodjuk. 2-3 percig főzzük, megsózzuk, a végén pedig a tejfölet is belekavarjuk. 
  • A süt csirkét mártással, a megsült paprikával, illetve friss salátátval tálaljuk.

1 megjegyzés:

teller-cake írta...

De nagyon jól néz ki, kedvem támadt csirkét sütni... :-)