A szép pirosra sült grillcsirke ideális hétvégi ebéd, mivel kevés munkával igen kiadós ételt készíthetünk. Fűszerezni, majd megsütni, aztán friss salátát mellé, a visszamaradt léből pedig isteni mártás készíthetünk. Így egy kalap alatt kész a hús, a köret, meg a szósz. Most paprikásra vettem a figurát. A sült paprika remek a csirkéhez, de ennél még jobb a sült paprika ízű mártás :)
Hozzávalók:
- 1 konyhakész grillcsirke
- 2-2 sárga- és narancssárga paprika
- 2,5 dl csirke alaplé
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1,5 dl zsírszegény tejföl
- 1 citrom
- 2 fej fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál morzsolt kakukkfű
- 6 kakukkfű ág
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- tengeri só
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Egy tálikóban összekavarjuk a fűszerpaprikát, a morzsolt kakukkfüet, és 2 teáskanál tengeri sót.
- Megmossuk a csirkét, bedörzsöljük a fűszerkeverék felével, a belsejébe pedig a megmosott, négybe vágott citromot, meg a kakukkfű ágakat tesszük.
- Megmossuk, és cikkekre vágjuk a kétszínű paprikát, majd egy hőálló tálba szórjuk a félbevágott fokhagymafejekkel együtt, borral meglocsoljuk. A csirkét ráültetjük, meglocsoljuk olajjal, és kb 60 percen át sütjük.
- Amikor szép pirosra sült, a húst a tálból kiszedjük, a zöldségekkel együtt, és alufóliával letakarjuk.
- A visszamaradt pecsenyelevet egy edénybe öntjük a csirkealaplével együtt, hozzáadjuk a héjából kinyomkodott fokhagymacikkeket, a maradék fűszerkeveréket, és villával szétnyomkodjuk. 2-3 percig főzzük, megsózzuk, a végén pedig a tejfölet is belekavarjuk.
- A süt csirkét mártással, a megsült paprikával, illetve friss salátátval tálaljuk.
1 megjegyzés:
De nagyon jól néz ki, kedvem támadt csirkét sütni... :-)
Megjegyzés küldése