Szeretem ezt az időszakot, amikor találni a piacon friss spenótot. Mellé mindig vásárolok finom házi sajtot, nekem ez a kettő együtt jár :) Lepény, pizza, tekercs..ezzel a kombinációval minden tökéletes számomra. Ezt már csak egy kis erdei gombával lehet majd fokozni..nyáron.
Hasonló finomság ez a lepény, mely egyik nagy kedvencem.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 3,5 dl langyos víz
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál méz
- 2 teáskanál só
- 20 dkg kenyérliszt
- 30 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 10 g szárított élesztő
A töltelékhez:
- 15 dkg friss juhsajt (vagy kecskesajt, tehénsajt)
- 10 dkg spenót
- 10 dkg olvasztott kókuszzsír
- 2-3 zöldhagyma
- kevés só
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
- Megmossuk a spenótot, a szárait leszakítjuk, hagyjuk lecsöpögni. A zöldhagymát is megmossuk, karikára vágjuk zöldjével együtt.
- A tésztához valókat összegyúrjuk, majd dagasztógéppel vagy kenyérsütőgéppel tésztává dagasztjuk.
- Letakarva a duplájára kelesztjük, majd lisztezett felületen vékony téglalappá nyújtjuk.
- A tésztát megkenjük olvasztott kókuszzsírral, megszórjuk karikára vágott zöldhagymával, rámorzsoljuk a sajtot, illetve kirakjuk spenóttal. Picit megsózzuk, és felcsavarjuk.
- Kb két ujjnyi vastagságú darabokra vágjuk a tekercset, és sütőpapíros tepsire helyezzük.
- További 20 percig kelni hagyjuk, majd lekenjük villával elhabart tojással, és 200 fokos sütőben kb 25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése