Finom és egészséges édesség, kevés kalóriával :) Friss gyümölccsel is készíthetjük, nekem bőven van még fagyasztva nyári gyümölcsöm, így azt használtam.
Hozzávalók:
- 4 dl kókusztej
- 2,5 dl tej
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 1 dl víz
- 10 dkg quinoa
- 4 evőkanál nyírfacukor
- 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs (málna, szeder, áfonya)
- 1,5 evőkanál kukoricakeményítő
- fél citrom reszelt héja
- fél teáskanál vanília kivonat
Elkészítése:
- A kétféle tejet egy edényben összekavarjuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, 2 evőkanál nyírfacukrot, illetve a quinoát is.
- Alacsony lángon, néha megkavarva, addig főzzük, amíg a quinoa megfő (15-20 perc).
- A fagyasztott gyümölcsöket egy másik edényben felöntjük 1 dl vízzel, majd 2 evőkanál nyírfacukorral, meg vaníliával ízesítjük.
- Simára kavarjuk a keményítőt a tejszínnel, majd amikor a gyümölcs felforrt, beleöntjük, és simára kavarjuk, besűrítjük.
- A quinoa pudingot négy desszertes tálikóba adagoljuk, kicsit hűlni hagyjuk, majd mindenik tetejére eloszlatjuk a gyümölcs pudingot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése