2015. március 10., kedd

Sajtos-bazsalikomos pirítós sült baconnel




A második kedvenc szendvicsem, Merthogy EZ az első :) Nagyon szeretem az ehhez hasonló ínyenc falatokat, luxus ételeknek hívom, mert lenyűgőző ízek találkoznak egy-egy falatban. A bazsalikom meg amúgy is nagy kedvencem, szóval amiben van, az nekem menyország :) 
Ezt a szendvicset a gyerekek is szívesen fogyasztották.

Hozzávalók (6-8 személyre): 

  • 12,5 dkg camembert sajt
  • 10 dkg baconszalonna 
  • 2,5 dkg friss bazsalikom 
  • 3 dkg reszelt parmezán sajt 
  • 3 dkg őrölt mandula 
  • 1 cikk fokhagyma 
  • 80 ml olívaolaj 
  • kevés őrölt bors 
  • magos kenyér

Elkészítése: 

  • Turmixgépbe rakjuk a megmosott bazsalikomot, a mandulát, a sajtot, a reszelt fokhagymát, meg az olajat. Összeturmixoljuk, és egy leheletnyi őrölt borssal ízesítjük. 
  • Száraz  serpenyőben ropogósra pirítjuk a szalonnát, és kenyérszeleteket pirítunk. 
  • A pirítósokra szeletekre vágott camembert sajtot helyezünk, mindenikre egy kevés bazsalikom pesztót, illetve darabka ropogós bacont teszünk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: