2015. március 15., vasárnap

Karalábéleves répacsipsszel


Finom, egészséges, alakbarát krémleves :) Mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 60 dkg zsenge karalábé
  • 1 nagy sárgarépa (kb 15 dkg) 
  • 1,2 l zöldségalaplé 
  • 4 dl kókuszolaj 
  • 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor 
  • 1 hagyma 
  • 2 evőkanál vaj 
  • 2 evőkanál citromlé 
  • petrezselyemzöld 
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • Egy fazékban, a vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk hámozott, kockára vágott karalábét, 4-5 percig együtt pirítjuk, majd a borral összeforraljuk. Felöntjük alaplével, és lefedve, kb 15 percig főzzük. 
  • Közben a répát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. Forró olajban 2-3 perc alatt megsütjük, majd kiszedjük konyhai papírtörlőre, és megsózzuk. 
  • A levest a tűzről levesszük, és turmixgépben összeturmixoljuk. Visszaöntjük az edénybe, belekavarjuk a tejszínt, citromlével, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd felforraljuk. 
  • Apróra vágott petrezselyemzölddel, és répacsipsszel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: