Eredetileg csokidarabkákat terveztem bele, de mivel "elpárolgott", csak az jöhetett szóba, ami kéznél volt. Nem is baj, hogy áfonya került bele, mert mindenképp jobb választás a csokinál.
Ami azt illeti, kicsit tartottam tőle, hogy nem fog átsülni, ezért kisebb hőfokon sütöttem, hosszabb ideig. Átsült, és nagyon finom lett!
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 20 dkg orda
- 20 dkg (nyírfa)cukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 3 evőkanál joghurt
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 evőkanál citromlé
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítése:
- Az ordát villával összetörjük, a joghurtot meg a tejet közben hozzáadjuk, hogy könnyebben fel tudjuk lazítani.
- Ezután hozzáadjuk a puha vajat és a cukrot, összekavarjuk, majd egyenként a tojásokkal is kikavarjuk.
- Belekavarjuk az aszalt áfonyát, a citromhéjat, és a citromlevet, a végén pedig a sütőporral elkevert lisztet.
- A masszát egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk, és 170 fokos sütőben 50-60 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát!
- Szeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Megj: A joghurtot elhagyhatjuk, ezesetben pótoljuk tejjel.
1 megjegyzés:
Csupa jó dolog van benne, ezért nagyon fincsi lehet :)
Megjegyzés küldése