Barackdzsemet minden évebn főzök, ebből a legtöbbet, mert ezt használom süteményekbe is. Azért szeretem zselésítővel készíteni, mert így nem kell agyonfőzni a gyümölcsöt, és a szép színe is megmarad. Ráadásul nem kell órákon át kavargatni, mert néhány perc alatt megvan.
Levendulával is nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 2 kg sárgabarack
- 70 dkg cukor
- 2 tasak 3:1-ben zselésítő (Dr. Oetker)
- 2,5 teáskanál szárított levendula virág
Elkészítése:
- A barackot megmossuk, kimagozzuk, és ledaráljuk.
- Egy nagy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot meg a zselésítőt, összekavarjuk, és hagyjuk felforrni.
- Forrás után lassú tüzön főzzük még 10 percig, a vége felé beleszórjuk a levendulát.
- Ezután a dzsemet alaposan megtisztított befőttesüvegekbe öntjük, lefedjük, és rögtön fejre állítjuk.
- Kihűlés után mehetnek a kamrába.
8 megjegyzés:
Na, a meggypudingod után gondoltam, készítek levendulás meggylekvárt. Mire te mivel jösz? Ezzel :)
:)) s erre jösz majd te azzal! :) van úgy,hogy egy rugóra jár az agyunk..
Na ilyenre én is készülök:)Csak előbb keserűcsokis meggydzsem jön jövő héten:)
Te Edó, olyan érzéked van a fotókhoz, hogy az csoda:)
OLyan fura,hogy előbb a meggydzsem,mint a barack:) nálunk az jóval később érik.
Köszi Kati! :)
Ez nagyon finom lehet! Gyönyörűen fényképezted! Gratulálok! :)
Köszönöm Csilla!Finom,érdemes megkóstolni:)
Mi érik később, Edó? :O A meggy, mint a barack? Hát nálunk a meggy az június, max. július, mire a barack, július vége-augusztus! :)
Hát a barackot már befőzzük az eper után (piacról).Itt a kertben júliusban érik csak a meggy:)
Megjegyzés küldése