Reggelihez (zabkása) vettem ki egy csomag meggyet a fagyóból, s mivel a nagy része megmaradt, sajnáltam volna kidobni. Egyébként is fel kell most már élni a tartalékot, mert nemsokára nálunk is meggyszezon.
Szóval a maradék meggyből, meg a maradék kókusztejből készítettem ezt az érdekes pudingot. Gondoltam egyet, és levendulával ízesítettem. Szerintem szuper lett, bár aki a levendulát nem szereti, az ne tegyen bele.
A másik dolog: rengeteg benne a meggy (pont ettől olyan értékes), ezért aki a meggy savanykás ízét nem szereti, az tegyen bele kevesebbet. Mert hiába tennénk hozzá még több cukrot, úgyis eléggé tömény meggyes.
Mi nagyon-nagyon szerettük!
Hozzávalók:
- 30 dkg magozott meggy (lehet fagyasztott is)
- 6 dl tej (ebből nekem 2 dl kókusztej)
- 7 evőkanál világos nádcukor (helyette méz, nyírfacukor, stb)
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál szárított levendula
Elkészítése:
- A meggyet a cukorral egy edénybe tesszük, felöntjük tejjel, és feltesszük főni.
- Előtte kiveszünk a levéből 2-3 evőkanálnyit, és hozzákavarjuk a keményítőt.
- Amikor a meggy felforrt, hozzáadjuk a keményítős folyadékot, meg a levendulát. Lassú tüzön, állandóan kavargatva besűrítjük.
- Desszertes tálikókba adagoljuk, és langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.
A fotó sajnos elég vacak a borús idő miatt.
4 megjegyzés:
Hát Edó ez a fotó egyáltalán nem vacak, sőt:) Jöhetne hozzám ez a puding:)
Köszi Kati,nagyon kedves vagy! :)
Remek párosítás!!
A meggyet pedig ne is emlegesd!!!!
3 vederrel magoltam ki, nem is tudom mi fájt jobban utána a hátam, kezem vagy a szemem. Mindeneeem!!!
:))) a meggy már csak ilyen Juci :) igényes a lelkem.Néhány hét múlva én is magolok ne félj,csak érjen be a meggy.Egész napos munka lesz.
Megjegyzés küldése