2013. január 25., péntek

Spagetti parasztosan


A túró és a szalonna miatt adtam ezt a nevet, jobb nem jutott az eszembe. Igazi férfias, kalóriabomba étel, a gyerekek is nagyon szerették..


Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéslapocka (lehet comb is)
  • 20 dkg baconszalonna
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 fej hagyma
  • 1 csomag Maggi fix - milánói vagy carbonara alap
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl víz
  • kevés olaj a sütéshez
  • 1 csomag spagetti

Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darabokra vágott baconszalonnát, és megpirítjuk.
  • A húst ledaráljuk, és a hagymás-szalonnás alapon készre pároljuk. Hozzáadjuk először a morzsolt túrót, majd a maggi fixet és a hideg vizet, és lassú tüzön, kavargatva besírítjük.
  • Pirospaprikával ízesítjük, és a kifőtt spagettivel tálaljuk.
  • Figyelem, sózni nem szükséges!

2 megjegyzés:

jodimiklos írta...

Tényleg parasztos !

Angi Angéla írta...

Fincsi lehet!