Nagyon gyakran fogyasztunk halkonzervet, mert a gyerekek is szeretik. Általában saját levében eltett halat vásárolunk, de szoktunk néha paradicsomosat is.
Egy reggelinél kissé új formát öltött a halkonzerv, és szendvicsként végezte.
Nagyon egyszerű, laktató, tápláló étel.
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle
- 1 tetszés szerinti halkonzerv (saját levében eltett)
- 4 főtt tojás
- 4 salátalevél
- 1 citrom
- néhány csepp extra szűz olívaolaj
- marék friss csíra
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
- A kenyérszeleteket megpirítjuk, lecsöpögtetjük olajjal, megszórjuk reszelt tojással, és enyhén megsózzuk.
- Ráhelyezzük a salátalevelet, a halszeletet, és a csírát, majd kevés citromlével, borssal ízesítjük.
- Citromszeletkével díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése