2013. január 8., kedd

Halas szendvics


Nagyon gyakran fogyasztunk halkonzervet, mert a gyerekek is szeretik. Általában saját levében eltett halat vásárolunk, de szoktunk néha paradicsomosat is.
Egy reggelinél kissé új formát öltött a halkonzerv, és szendvicsként végezte.
Nagyon egyszerű, laktató, tápláló étel.


Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 szelet teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle
  • 1 tetszés szerinti halkonzerv (saját levében eltett)
  • 4 főtt tojás
  • 4 salátalevél
  • 1 citrom
  • néhány csepp extra szűz olívaolaj
  • marék friss csíra
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítése:

  • A kenyérszeleteket megpirítjuk, lecsöpögtetjük olajjal, megszórjuk reszelt tojással, és enyhén megsózzuk.
  • Ráhelyezzük a salátalevelet, a halszeletet, és a csírát, majd kevés citromlével, borssal ízesítjük.
  • Citromszeletkével díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: