2013. január 14., hétfő

Lestyános halpaprikás



Nos, a lestyán nemcsak csorbában bizonyít jól, mert például ebben a halpaprikásban is remekül megállja a helyét. Köret nélkül, kenyérrel fogyasztottuk.
Lestyán helyett fűszerezhtejük halfűszerrel, petrezselyemzölddel, majoránnával, vagy tetszés szerint másként is ízesíthetjük. Fokhagymásan is lehet készíteni.

Hozzávalók:
  • 60 dkg halfilé (fagyasztott, én pisztrángból készítettem)
  • 10 dkg sütni való fűszeres kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • kevés olaj a sütéshez
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál apróra vágott lestyán
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál őrölt paprika (lehet csípős is)
  • só, őrölt bors
Elkészítése:
  • A halat, amennyiben fagyasztott, hagyjuk kiolvadni, majd kockára vágjuk.
  • Az apróra vágott hagymát és a paprikát az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, kissé megpirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával.
  • Hozzáadjuk a halat, a paradicsomot, az ételízestőt, illetve megsózzuk, és borsozzuk. 1-2 percig kavargatva pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen csak ellepi.
  • Néhány perc alatt a halat puhára főzzük, ekkor hozzáadjuk a lestyánt, a tejszínt, és összeforraljuk.
  • Nokedli, tészta, esetleg natúr krumpli illik mellé köretként, de magában is finom, friss kenyérrel.

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Nagyon guszta abban a tányérban! Szívesen megkóstolnám!:))