A lenmagliszt ebben a palacsintában is jelesre vizsgázott.
Olyannyira finomra sikeredett, hogy méltón viseli az álompalacsinta nevet, hisz így kereszteltem el.
Nagyon jó ízű, nagyon puha, tényleg maga a menyország.
Egyébként is palacsinta-imádó vagyok, de ilyen finomat még sosem ettem!
Ez az egyik találmányom, amire a legbüszkébb vagyok.
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 5 dkg lenmagliszt
- 5 dl tej
- 1 tojás
- 3 evőkanál joghurt (sűrű, görög)
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 1-1 csapott teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
- csipetnyi só
- a tálaláshoz: friss gyümölcs (itt mangó és gránátalma), méz v. juharszirup, esetleg (nyírfa)porcukor
Elkészítése:
- Egy tálban összekavarjuk a liszteket, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, valamint a sót.
- A vajat megolvasztjuk, és összekavarjuk a tojással, a joghurttal, meg a tejjel.
- Ezután a két masszát összevegyítjük, így a szokott palacsintánál kissé sűrűbb masszát kapunk.
- Száraz, forró serpenyőbe egy merőkanállal kisebb adagokat teszünk, és kör alakú palacsintákat sütünk. Mindkét oldalát néhány másodpercig sütjük, amíg szép barna lesz.
- Csurgatott mézzel, friss gyümölccsel tálaljuk.
Megj: Készíthetjük csak fehér lisztből is, de teljes kiörlésű liszttel is, fele-fele arányban. Ebben az esetben figyeljünk, mert a folyadék mennyisége változik.
3 megjegyzés:
Én is imádom a palacsintát.Nagyon jól hangzik, de nem ismerem a lenmag lisztet!
Láttam már ilyen lisztet, de még sütni nem sütöttem vele:) Gratulálok, ezek tényleg szépek, s méghozzá egészségesek is.
Angi,én Merkúrban vásároltam,nálatok is kell legyen.Érdemes kipróbálni,mert nagyon egészséges,és ilyen formán nekünk még jobban ízlik,mint a hagyományos palacsinta,pedig azt is szeretjük!
Köszi Kati!Megvan azért a kalóriaértéke a fehér liszt miatt,de legalább könnyebben emészthető,és sok rostot tartalmaz a lenmagliszt miatt.Tehát mindenképp nyereséges a dolog:)
Vásárolj,és próbáld ki,zsemlében is tökéletes.
Megjegyzés küldése