2013. január 15., kedd

Káposztás lepénykék




Nagyon egyszerű, de annál nagyszerűbb étel, mely ráadásul nemcsak gyors és olcsó, hanem egészséges is.
Kitűnő reggeli, vagy akár uzsonna is lehet. Magunkkal is vihetjük, mert hidegen is finom.


Hozzávalók:

  • 15 dkg káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 2 tojás
  • 5 dkg sajt
  • csipetnyi őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítése:

  • A káposztát vékony csíkokra, a hagymát pedig apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  • A kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítjuk.
  • A hozzávalókat egy tálban összekavarjuk, majd kanállal kisebb halmokat rakunk a serpenyőbe, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
  • Melegen fogyasztjuk.
Tipp: Zsírszegény tejfölt, vagy salátát is fogyaszthatunk mellé, fokhagymával ízesíthetjük.

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Köszi ezt a finom ötletet!!! Káposztás tészta helyett ezt fogom elkészíteni!:))