Hummuszt évek óta készítek, nagyon finom, egészséges kence. Nem is tudom miért, de valahogy elmaradt, hogy ide is bejegyezzem.
Főzőtanfolyamon is készítettünk ilyent a lányokkal, ők is szerették.
Hozzávalók:
- 15 dkg csicseriborsó
- 2-3 evőkanál tahini (szezámkrém) vagy 3 evőkanál szezámmag
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 dl víz + 1-2 evőkanál ha szükséges
- 1 evőkanál citromlé
- 1 kis gerezd fokhagyma
- só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
- A borsót előző este hideg vízbe beáztatjuk, másnap pedig puhára főzzük. Nagyon későre fő meg!
- A szezámmagot száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk.
- A csicseriborsót, és a többi hozzávalót botmixerrel krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, hozzáadunk még 1-2 evőkanál vizet.
- Sóval és frissen őrölt színes borssal ízesítjük, ia tetejét olívaolajjal és pirospaprikával díszítjük.
- Pirítósra kenve nagyon finom és tápláló.
1 megjegyzés:
Hi-hi, én is "csicseregtem" mostanában: saláta + túrós csicserikrém. :)
Megjegyzés küldése