A csirkemell úgymond az egyik legtorelánsabb húsféle, hisz jól variálható, szinte bármilyen formában gyorsan és könnyen elkészíthető.
A hús-gyümölcs páros az egyik legnagyobb kedvencem, ezért most almásan készítettem csirkemellet. Igazán zamatos, harmónikus étel, ugyanakkor egészséges, és a plusz kilóktól sem kell tartanunk, ha köret nélkül fogyasztjuk.
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell
- 2 nagy fej hagyma
- 2 közepes alma
- 2 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A csirkemellet megmossuk, kisebb csíkokra felvágjuk.
- A hagymát meghámozzuk, és először félbe, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Az almát megmossuk, negyedekre vágjuk, és felszeleteljük.
- Egy serpenyőben, a kókuszzsíron a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csirkemellet, és együtt addig pároljuk, amíg a hús a levét majdnem teljesen elfőtte.
- Ekkor hozzáadjuk az almát, megsózzuk és borsozzuk, majd néhány perc alatt összepároljuk. Az alma maradjon roppanós!
- Rizsköret illik mellé, de magában fogyasztva is nagyon laktató!
1 megjegyzés:
Finom és egyszerű ebéd!:))
Megjegyzés küldése