Brokkolikrémlevest főztem, a brokkoli viszont túl soknak bizonyult, ezért egy részéből kencét készítettem. Szeretem az ilyen kenegetős dolgokat, mert kevés alapanyagból gyorsan elkészíthető, és ha jól választjuk meg a hozzávalókat, akkor igazán tápláló és egészséges tud lenni.
Lenmaglisztet csupán a magasabb tápérték fejében adtam hozzá, ezzel fokozva az étel rost- és vitamintartalmát. Ennek hiányában lenmagot, esetleg más olajos magot is használhatunk, de el is hagyhatjuk.
Hozzávalók:
- 20 dkg brokkoli
- 20 dkg zsírszegény tehéntúró
- 2 evőkanál zsírszegény tejföl
- 2 teáskanál mustár
- 1 teáskanál lenmagliszt (opcionális)
- 1 kisebb cikk fokhagyma
- fél teáskanál zúzott koriandermag
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A brokkoli megmossuk, rózsáira szedjük, majd forró vízben főni tesszük. Forrástól számítva maximum 2 percig főzzük, hogy szép zöld maradjon, és roppanós.
- Közben a túrót kikavarjuk a hozzávalókkal, majd a lecsöpögtetett brokkolival összeturmixoljuk.
- Teljes kiörlésű kenyérre, pirítósra kenve fogyasztjuk.
- Nyári paradicsommal különösen finom.
1 megjegyzés:
Ezt nagyon szeretném :)
Megjegyzés küldése