2012. július 22., vasárnap

Zöldbabsaláta


Egyik kedves szerkesztő kolléganőm receptje, vagyis ez a finomság Adéltól származik.
Szerintem remekül illik grillezett húsok mellé, de önmagában is nagyon finom. Hétvégi kirándulásra tehát zöldbabsalátát készítettem, mivel most a zöldbabnak épp szezonja van.

Csirkehúsból készült rablóhússal fogyasztottuk. Sorrend: szalonna-hagyma-fűszeres csirkemell-padlizsán(opcionális).


A saláta receptje az Ízes-színes nyári ételek c. könyvünkben, sok más ínycsiklandó finomsággal együtt.
A könyv még megvásárolható!

Hozzávalók:

  • 75 dkg zsenge zöldbab
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg feta sajt (telemeát használtam, mert azt jobban szeretjük)
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 dl joghurt
  • 1 csokor snidling (metélőhagyma)
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • só, bors
Elkészítése:
  • A zöldbabot megmossuk, megpucoljuk, majd 1 cm-es darabokra tördeljük. A répát karikára vágjuk, és mindkét zöldséget enyhés sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk.
  • A hagymát, a snidlinget, a petrezselyemzöldet apróra, a sajtot pedig apró kockára vágjuk.
  • Ezután egy nagy tálban mindent összekavarunk, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  • Kevés időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

2 megjegyzés:

Adél írta...

Egészségetekre! :)

Roza írta...

Nagyon guszta... és tuti, hogy finom!:)