A hétvégi nagyági kiruccanóról hoztam magammal egy kevés levendulát, melyet azonnal száradni tettem. Sosem használtam még előtte, bár a színe és az illata mindig is tetszett. Kíváncsi voltam, vajon tetszeni fog-e a vele ízesített sütemény, ezért elsőként vajas kekszben végezte.
Ezek a kekszek igazi vajas, omlós kekszek, ízre pedig kimondhatatlanul finomak, a levendula-citrom igazán remek páros!
Jelentem: első számú kedvenc :)
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 12 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2-3 teáskanál citromlé
- kb 2 teáskanál szárított levendulavirág
- 2-3 csipet só
Elkészítése:
- A hozzávalókat gyors mozdulatokkal (a kéz melege nem igazán tesz jót a vajas tésztáknak) összegyúrjuk, vagy robotgéppel összegyúratjuk.
- A tésztát fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg megdermed.
- Ezután kinyújtjuk nem túl vékonyra, és tetszés szerinti fomrákkal kiszaggatjuk.
- Tepsire tesszük, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve még puhák a kekszek, de ha tovább sütjük, akkor kiszáradnak.
Levendulát még, még...:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése