Még mindig málna.
Gyermekeim azt kérték, olyant süssek, hogy piskóta, vaníliakrém, és málna a tetején.
Mivel csak késő este jutott rá időm, nagyon gyorsan össze kellett dobnom. Éppen ezért bénáztam is elég sokat, mert először is, a piskótához elfelejtettem hozzákavarni a tojássárgáját, így került aztán a krémbe.
A piskóta így is jó lett szerencsére. A tortazselét viszont nem melegítettem elég sok ideig, így az nem kötött meg kellőképpen.
De, nagyon finom lett, szemperc alatt elfogyott, azt mondták, máskor is készítsek még ilyent.
Hozzávalók:
A piskótához:
- 4 tojásfehérje
- 15 dkg nádcukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg teljes kiörlésű liszt
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 4 tojássárgája
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 evőkanál nádcukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- málna (tetszés szerinti mennyiségben, lehet keveset és nagyon sokat is)
- 1 csomag piros tortazselé
- 3 evőkanál porcukor
- 250 ml víz
Elkészítése:
- A piskótához a tojásfehérjéket a nádcukorral keményre verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojássárgáját, végül pedig a kakaóporral elkevert lisztet is.
- A masszát egy 22 cm-es átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
- A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a pudingporral és a cukorral,, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd lassú tüzön, kavargatva sűrűre főzzük.
- Amikor langyosra hűlt, hozzákavarjuk a vajat.
- A piskótát a formában hagyjuk, rásimítjuk a krémet, a tetejét pedig kirakjuk málnaszemekkel.
- A tortazselét elkeverjük a porcukorral és a vízzel, majd lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük. Rögtön a torta tetejére öntjük, és hűtőszekrénybe tesszük dermedésig.
- Ekkor a tortaformát eltávolítjuk, és a tortát szeletelhetjük.
- Tipp: Készíthetjük tepsiben is, és süteményként szeleteljük.
1 megjegyzés:
Egy nagy - nagy szelettel kérnék most belőle:)
Megjegyzés küldése