Leginkább hidegen fogyasztható ételek mennek ilyenkor, s a gyümölcslevesek nálunk az első számú kedvencek.
Lassan teljesen beérett a meggy, egy részét már le is szedtem, s a gyerekek legnagyobb örömére meggylevest készítettem. Ahogy mi szeretjük...
Hozzávalók:
- 40 dkg meggy (kimagozva)
- 15 dkg (nyírfa)cukor
- 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
- 4-5 szegfűszeg
- 1-2 teáskanál vanília aroma
- kevés reszelt citromhéj
- 3 evőkanál vaníliás pudingpor
- kevés tej
Elkészítése:
- A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1,2 l vízzel.
- Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat, majd 3-5 percig főzzük.
- A pudingport 2-3 evőkanál hideg tejjel simára kavarjuk, ezután a leveshez adjuk, és kavargatva kissé besűrítjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot.
- Jól behűtve tálalaljuk.
Rizsgombócot is készítettem mellé, lányom kérésére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése