2012. július 16., hétfő

Meggyleves


Nyáron, nagy hőségben ritkán főzök meleg ételt, mert ilyenkor nem igazán esne jól. A gyerekek egész nap csak gyümölcsöt ennének, meg vizet innának.
Leginkább hidegen fogyasztható ételek mennek ilyenkor, s a gyümölcslevesek nálunk az első számú kedvencek.

Lassan teljesen beérett a meggy, egy részét már le is szedtem, s a gyerekek legnagyobb örömére meggylevest készítettem. Ahogy mi szeretjük...

Hozzávalók:
  • 40 dkg meggy (kimagozva)
  • 15 dkg (nyírfa)cukor
  • 1 csapott teáskanál őrölt fahéj
  • 4-5 szegfűszeg
  • 1-2 teáskanál vanília aroma
  • kevés reszelt citromhéj
  • 3 evőkanál vaníliás pudingpor
  • kevés tej
Elkészítése:
  • A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1,2 l vízzel.
  • Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, a szegfűszeget, a fahéjat és a citromhéjat, majd 3-5 percig főzzük.
  • A pudingport 2-3 evőkanál hideg tejjel simára kavarjuk, ezután a leveshez adjuk, és kavargatva kissé besűrítjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá cukrot.
  • Jól behűtve tálalaljuk.
Rizsgombócot is készítettem mellé, lányom kérésére.

Nincsenek megjegyzések: