Egy végtelenül egyszerű, de annál finomabb leves, talán meg is lepődtem, hogy cékla létére ennyire finom tud lenni. És nemcsak finom, de egészséges is, ráadásul olyan szép piros! :)
Hozzávalók:
- 2 céklagumó
- 1 fej hagyma
- 2 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 1-2 evőkanál citromlé
- kevés kókuszzsír vagy olívaolaj
- só
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágva az olajon megpároljuk, illetve enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott és lreszelt céklát, megsózzuk, néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük kb 1 liter vízzel. 5 perc főzés után a levest a tűzről levesszük, összeturmixoljuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, és viszatesszük főni. Közben a joghurtot kevés meleg levessel összekavarjuk (hőegyenlítés), majd lassan a levesbe csurgatjuk. Citromlével ízesítjük, majd összeforraljuk.Víz helyett használhatunk húsalaplét!
4 megjegyzés:
Jaj, de szép! És ami céklából van számomra csakis finom lehet!:)
Visszarázódtál?:)
Köszi Edith!Jaj,még teljesen nem rázódtam vissza..:) Te?
Ilyen erős céklásat még nem próbáltam, gyűjtöm a bátorságot:)
Edó, nekem muszáj volt!:)
Kati, ne idegenkedj, próbáld csak ki, meglátod, azt fogod csak bánni, hogy ilyen későn tetted meg!:)
Megjegyzés küldése