Egyik kedves szerkesztő kolléganőm receptje, vagyis ez a finomság Adéltól származik.
Szerintem remekül illik grillezett húsok mellé, de önmagában is nagyon finom. Hétvégi kirándulásra tehát zöldbabsalátát készítettem, mivel most a zöldbabnak épp szezonja van.
Csirkehúsból készült rablóhússal fogyasztottuk. Sorrend: szalonna-hagyma-fűszeres csirkemell-padlizsán(opcionális).
A saláta receptje az Ízes-színes nyári ételek c. könyvünkben, sok más ínycsiklandó finomsággal együtt.
A könyv még megvásárolható!
Hozzávalók:
- 75 dkg zsenge zöldbab
- 3 közepes sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 10 dkg feta sajt (telemeát használtam, mert azt jobban szeretjük)
- 2 evőkanál majonéz
- 1 dl joghurt
- 1 csokor snidling (metélőhagyma)
- 1 marék petrezselyemzöld
- só, bors
Elkészítése:
- A zöldbabot megmossuk, megpucoljuk, majd 1 cm-es darabokra tördeljük. A répát karikára vágjuk, és mindkét zöldséget enyhés sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és hűlni hagyjuk.
- A hagymát, a snidlinget, a petrezselyemzöldet apróra, a sajtot pedig apró kockára vágjuk.
- Ezután egy nagy tálban mindent összekavarunk, és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Kevés időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
2 megjegyzés:
Egészségetekre! :)
Nagyon guszta... és tuti, hogy finom!:)
Megjegyzés küldése