Könnyű bélzetű, jóízű kenyér, az olívabogyó akár el is maradhat. Nekem éppen volt itthon, így az is került bele.
Olyan finom tud lenni a házikenyér! :)
Hozzávalók:
- 30 dkg kenyérliszt
- 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 10 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál ecet
- 350 ml víz
- 2,5 dkg élesztő
- 8 dkg zöld olívabogyó
Elkészítése:
- Az élesztőt 1 dl langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, majd rugalmas tésztává dagasztjuk.Az olívabogyót a dagasztás végén adjuk hozzá.A tésztát konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 40-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.Ezután lisztezett felületre borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd kb ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.Szorosan felcsavarjuk, a végeit aláhajtjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük.Konyharuhával letakarjuk, és ismét a duplájára kelesztjük.A sütőt előmelegítjük 200 fokra, a megkelt kenyeret hideg vízzel megspricceljük, és kb 35 perc alatt pirosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, ezután szeleteljük.
2 megjegyzés:
De szép:) Muszály lesz én is kenyeret süssek. Csak járjon le a nagymeleg.
Ez szuper!
Megjegyzés küldése