-->
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak sütőpor (10 g)
- csipetnyi só
A kókuszos réteghez:
- 15 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 3 tojásfehérje
A krémhez:
- 0,5 l tej
- 3 tojássárgája
- 2 tasak vaníliás pudingpor (80 g)
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- a díszítéshez: étcsokoládé forgács
Elkészítése:
- A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük pihentetni.
- Közben megfőzzük a krémet: a tojássárgáját meg a pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel (az összmenyiségből), majd a többi tejet is hozzáadva, lassú tüzön, kavargatva, sűrű krémmé főzzük. Hideg helyre tesszük, és amikor kihűlt, belekavarjuk a porcukorral kikevert vajat.
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd a kókuszt beleforgatjuk óvatosan.
- A tésztát két egyenlő részre osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk lisztezett felületen, és egy sütőpapírral bélelt, 35x25 cm-es tepsibe helyezzük. Rákenjük egyenletesen a kókuszps réteget, majd befedjük a maradék kinyújtott tésztalappal. Villával megszúrkáljuk, és 180 fokos sütőben, kb 25 perc alatt megsütjük.
- Amikor langyosra hűlt a sütemény, rákenjük a vaníliás krémet, végül pedig megszórjuk etcsokoládé forgácsokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése