2019. december 1., vasárnap

Kókuszos krémes


-->


Hozzávalók a tésztához: 

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak sütőpor (10 g)
  • csipetnyi só

A kókuszos réteghez: 


  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 3 tojásfehérje

A krémhez: 

  • 0,5 l tej
  • 3 tojássárgája
  • 2 tasak vaníliás pudingpor (80 g)
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • a díszítéshez: étcsokoládé forgács

Elkészítése: 

  • A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük pihentetni. 
  • Közben megfőzzük a krémet: a tojássárgáját meg a pudingport csomómentesre keverjük egy kevés tejjel (az összmenyiségből), majd a többi tejet is hozzáadva, lassú tüzön, kavargatva, sűrű krémmé főzzük. Hideg helyre tesszük, és amikor kihűlt, belekavarjuk a porcukorral kikevert vajat. 
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, majd a kókuszt beleforgatjuk óvatosan. 
  • A tésztát két egyenlő részre osztjuk, egyenként téglalap alakúra nyújtjuk lisztezett felületen, és egy sütőpapírral bélelt, 35x25 cm-es tepsibe helyezzük. Rákenjük egyenletesen a kókuszps réteget, majd befedjük a maradék kinyújtott tésztalappal. Villával megszúrkáljuk, és 180 fokos sütőben, kb 25 perc alatt megsütjük. 
  • Amikor langyosra hűlt a sütemény, rákenjük a vaníliás krémet, végül pedig megszórjuk etcsokoládé forgácsokkal.


Nincsenek megjegyzések: