Nagyon egyszerű, és nagyon finom sütés nélküli sütemény :)
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 20 dkg vaj
- 17 dkg nádcukor (finomabb, mint sima cukorral)
- 3 dl tej
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rumaroma
- a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál olaj
Elkészítése:
1.
A kekszet késes aprítóban, vagy darálóban,
ledaráljuk.
2.
Egy edényben a vajat, a tejet, a cukrot, meg a
kakaóport felolvasztjuk alacsony tüzön, kavargatva. A végén a rumraomát is
belekavarjuk.
3.
A kekszet egy nagyobb tálba tesszük, ráöntjük a
folyadékot, és alaposan összekavarjuk.
4.
Egy 30x20 cm-es tepsit kibélelünk fóliával, és a
tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
5.
Egy tálkában a darabokra tördelt csokoládét, meg
az olajat mikróban melegíteni kezdjük. Közben kivesszük, és átkavarjuk, amíg
teljesen felolvad.
6.
Végül a massza tetejére simítjuk, és hideg
helyre tesszük, amíg megdermed. Ezután tetszés szerint szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése