2019. december 3., kedd

Diós-mandulás korong


-->


Hozzávalók 12-14 darabhoz: 

  • 10 dkg őrölt dió
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 8 dkg nádcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 0,5 dl kókusztej (reneds tejjel kiválthtó)
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipetnyi só

A töltelékhez: 

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál tejszín
  • a díszítéshez: 2-3 kocka fehércsokoládé

Elkészítése: 

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk. Sütőpapíros tepsire helyezzük, és mindenik közepét kissé benyomjuk, üreget készítünk. 180 fokos sütőben, kb 15 perc alatt megsütjük. 
  • A csokoládét a tejszínnel összemelegítjük mikróban. 
  • Mindenik sütemény közepébe kisebb halmokat rakunk, majd díszítésként olvasztott fehércsokoládét csurgatunk rá.


Nincsenek megjegyzések: