2019. december 29., vasárnap

Aszalt paradicsomos fehérbab krém


-->


Hozzávalók 2 személyre: 

  • 10 dkg fehérbab főve
  • 3-5 dkg aszalt paradicsom
  • 1 cikk fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrű natúr joghurt
  • 3 dkg avokádó
  • 1 teáskanál extraszűz olívaolaj
  • a tálaláshoz: mag nélküli fekete olívabogyó, friss bazsalikomlevelek, kenyérszeletek

Elkészítése: 

  • Az aszalt paradicsomot meleg vízbe áztatjuk néhány percre, amíg puha lesz. Ezután a vizet leöntjük róla, és apró darabokra vagdaljuk. 
  • Kokcára vágjuk az avokádó húsát, a fokhagymát pedig lereszeljük. 
  • A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd tálaláskor megszórjuk apróra vágott olívabogyóval, és bazsalikommal. Kenyérre, pirítósra kenve, vagy pitakenyérrel fogyaszthatjuk.

Tipp: Friss zöldségeket is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: