2019. december 26., csütörtök

Mille feuille sajttorta

(ejtsd: mill főj)




Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott réteslap
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 15 dkg tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1,5 dl habtejszín
  • kevés cukor és kakaópor
Elkészítése:

  • A réteslapot szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
  • Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megkenjük egy kevés vízzel, megszórjuk cukorral, és letakarjuk sütőpapírral. Egy másik tepsivel lenyomtatjuk, hogy sütés közben ne emelkedjen meg, majd 200 fokos sütőben, 15 percig sütjük.
  • A sütőből kivesszük, a tésztalapot megfordítjuk, ismét megkenjük vízzel, megszórjuk cukorral, letakarjuk sütőpapírral, és lenyomtatjuk tepsivel. További 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • A krémhez a sajtkrémet, a túrót, a porcukrot, meg a vaníliát kikavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk.
  • A tésztalapot kisebb téglalapokra felvágjuk (pl 5x10 cm), és mindenikre kinyomózsákkal rózsákat nyomunk a krémből. Ezután egymásra helyezzük, és egy kevés kakaóporral megszórjuk, díszítés gyanánt.

Nincsenek megjegyzések: