2019. november 25., hétfő

Fehérbab csili


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 0,5 kg csirkemell darálva
  • 0,5 kg fehérbab (főve)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • szárított oregánó, citromlé, és zöld csilipaprika ízlés szerint
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál ételízeítő
  • só, csipetnyi cukor
  • a tálaláshoz: avokádó, petrezselyemzöld, zöld csilipaprika

Elkészítése: 

  • Egy edényben olajat hevítünk, és pirítani kezdjük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a húst, és kavargatva fehéredésig pirítjuk. 
  • 10 dkg babot összeturmixolunk 1,5 dl vízzel, ételízesítővel, fűszerpaprikával,  majd a húshoz adjuk. A maradék babot is belerakjuk, illetve sóval, citromlével, oregánóval, apróra vágott csilipaprikával, cukorral ízesítjük. 
  • 10-15 percig főzzük alacsony lángon, a végén pedig a tejszínt belekavarjuk. Tálaláskor megszórjuk friss petrezselyemzölddel, csípős paprikával, illetve kis kockára vágott avokádóval.

Nincsenek megjegyzések: