-->
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg fagyasztott meggy
- 8 dkg cukor
- 0,5 teáskanál őrölt fahéj
- néhány csepp vanília aroma
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál hideg víz
A krémhez:
- 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 2 dl habtejszín
- kakaópor
- néhány szem meggy
Elkészítése:
- Először elkészítjük a krémet: a csokoládét apróra tördeljük, majd egy edényben, a tejszínnel együtt, mikróban felolvasztjuk. Amikor felmelegedett, néha megkavargatjuk, hogy nehogy leégjen. Amikor egybeolvadt, 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, amíg teljesen megdermed. Ezután mixerre kihabosítjuk.
- A meggyes krémhez a meggyet fagyasztott állapotában lassú tüzön melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, meg a fahéjat, és 3-5 percig főzzük, néha megkavargatjuk. A keményítőt vízzel simára kavarjuk, majd a meggyhez adjuk, és kavargatva besűrítjük.
- A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük.
- Összeállítás: desszertes poharakba először egy-egy réteg csokoládékrémet kanalazunk, erre egy réteg meggyes krém, majd tejszínhab. Végül megszórjuk kakaóval, illetve néhány szem meggyel kirakjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése