2019. november 11., hétfő

Fekete erdő pohárkrém


-->


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg fagyasztott meggy
  • 8 dkg cukor
  • 0,5 teáskanál őrölt fahéj
  • néhány csepp vanília aroma
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál hideg víz

A krémhez: 

  • 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
  • 2 dl habtejszín
A tetejére: 

  • 2 dl habtejszín
  • kakaópor
  • néhány szem meggy


Elkészítése: 

  • Először elkészítjük a krémet: a csokoládét apróra tördeljük, majd egy edényben, a tejszínnel együtt, mikróban felolvasztjuk. Amikor felmelegedett, néha megkavargatjuk, hogy nehogy leégjen. Amikor egybeolvadt, 2-3 órára hűtőszekrénybe helyezzük, amíg teljesen megdermed. Ezután mixerre kihabosítjuk. 
  • A meggyes krémhez a meggyet fagyasztott állapotában lassú tüzön melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát, meg a fahéjat, és 3-5 percig főzzük, néha megkavargatjuk. A keményítőt vízzel simára kavarjuk, majd a meggyhez adjuk, és kavargatva besűrítjük. 
  • A tetejére a tejszínt kemény habbá verjük. 
  • Összeállítás: desszertes poharakba először egy-egy réteg csokoládékrémet kanalazunk, erre egy réteg meggyes krém, majd tejszínhab. Végül megszórjuk kakaóval, illetve néhány szem meggyel kirakjuk.


Nincsenek megjegyzések: